entec-man
Monitor-01Monitor-02

Customer Case - WDP

WDP: 1 monitoringplatform voor 27 PV-installaties

Download hier de PDF-versie van deze customer case

De klant

WDP ontwikkelt industrieel en logistiek vastgoed en is op het vlak van magazijnverhuur de marktleider in de Benelux. Logisch dus dat zij voor hun warehouse solutions duurzaamheid hoog in het vaandel voeren.

Door de afgelopen jaren op verschillende locaties zonnepanelen te installeren, beschikt WDP momenteel over een bijzonder groot PV-park.

De uitdaging

WDP heeft 27 aparte PV-installaties over heel Vlaanderen. Het zou bijzonder inefficiënt zijn als men die installaties telkens ook via aparte platformen zou moeten aansturen.

Voor het vastgoedbedrijf komt maar 1 systeem in aanmerking: het beheer van de verschillende installaties via 1 monitoringplatform. Entek werd aangeschreven om het beheer van dit uitgebreide park effectief via 1 platform te laten verlopen.

De oplossing

Entek beheert en monitort voor WDP één specifiek platform dat het mogelijk maakt de zonnepanelen op de verschillende magazijnen in detail te controleren.

Succesfactor

Entek draait er de hand niet voor om om ook bijzonder grote PV-parken via 1 monitoringplatform aan te sturen. Grote klanten zijn bij Entek dan ook aan het juiste adres.

Een custom-built platform zorgt ervoor dat een transparante en overzichtelijke monitoring ook mogelijk is bij PV-parken op diverse sites. Zoals de onderstaande grafiek aangeeft, was de availability op de sites van WDP gemiddeld nooit lager dan 99%. Met andere woorden: een beroep doen op Entek betekent een gegarandeerde return on investment.

De klant aan het woord

“Een duurzame installatie plaatsen en continu beheren is belangrijk. In dat proces is een degelijke partner die nadenkt over de juiste aanpak én rendabiliteit van je parken onmisbaar.”