entec-man
Monitor-01Monitor-02

Customer Case - Sint-Jozefcollege Turnhout

Entek-experts helpen school in Turnhout uit de nood

Download hier de PDF-versie van deze customer case

De klant

Het Sint-Jozefcollege te Turnhout heeft er eind 2009 bewust voor gekozen om over te schakelen op duurzame energie. Er is dus al enkele jaren sprake van een zonne-installatie die de school voorziet van groene stroom.

De uitdaging

De directie van de school zat even met de handen in het haar, want enkele omvormers waren stuk en de vaste leverancier had de productie van dat type omvormer stopgezet. Een probleem maar tegelijkertijd ook een kolf naar de hand van het Entek-team: de zoektocht naar omvormers die compatibel zijn met het bestaande systeem.

De oplossing

Entek-expert Jan Bogaert kent de markt door en door. Na een grondige analyse slaagde hij er snel in om alternatieve omvormers te identificeren die perfect compatibel waren met het bestaande systeem. Niet onbelangrijk en vooral praktisch! Het bestaande monitoringplatform volstaat om het hele PV-park te beheren.

Succesfactor

Entek beheert honderden PV-parken, waarin de meest uiteenlopende types van omvormers geïnstalleerd worden. Die ruime ervaring en de frequente contacten met een uitgebreid netwerk aan leveranciers zorgen ervoor dat voor de klant steeds de meest efficiënte oplossing gevonden wordt. Op die manier kan de Turnhoutse school weer op beide oren slapen.

De klant aan het woord

"Onze recente ervaringen doen vermoeden dat Entek garant staat voor kwaliteit. We hebben alle vertrouwen in een vlotte samenwerking.”