entec-man
Monitor-01Monitor-02

Customer Case - Internationale meubelfabrikant

Entek-experts zetten schouders onder optimalisering PV-park van internationale meubelfabrikant

Download hier de PDF-versie van deze customer case

De klant

Economische en ecologische efficiëntie, dat is waar steeds meer grote bedrijven naar op zoek zijn. Niet verwonderlijk dus dat deze international meubelfabrikant de eigen gebouwen maximaal wil benutten voor de toepassing van vernieuwende energiesystemen. Sinds 2009 heeft het bedrijf al bijna 700.000 zonnepanelen op de daken van hun magazijnen geplaatst.

De uitdaging

Ook in België werd resoluut voor de inschakeling van fotovoltaïsche zonnepanelen gekozen. Om er zeker van te zijn dat alle troeven op het vlak van zonne-energie volop benut worden, drong een gedetailleerde audit zich op. Op dit ogenblik is de grootste bekommernis van het meubelbedrijf de brandveiligheid van de bestaande PV-installaties.

De oplossing

De meubelgigant doet hiervoor sinds kort een beroep op de expertise van Entek. Op vier vestigingen werden autis uitgevoerd en in een latere fase kunnen ook andere vestigingen aan bod komen. Jan Bogaert, de auditing-specialist van Entek, controleerde de daken, onderwierp de zonnepanelen aan een steekproef en reikte oplossingen aan voor een hoger rendement.

In een transparant en onafhankelijk overzichtsrapport lijstte Jan alvast de pro's en contra's van de huidige PV-infrastructuur op. Daar kan het bedrijf nu mee aan de slag. Goed gezien, als je het ons vraagt!  

Succesfactor

De auditing van Entek levert een onafhankelijk en transparant rapport op, zodat je als klant een helder beeld van het rendement van je PV-installatie verkrijgt. Zo wordt er onder andere nagegaan of: 

  • er verkleuring is van de panelen;
  • er barsten zijn;
  • afwijkingen zichtbaar zijn op thermografische foto’s;
  • sprake is van delaminatie (het loskomen van lagen).

Ook de status van kabels, connectoren en alle andere essentiële onderdelen worden grondig aan deze audit onderworpen.

De klant aan het woord

“Met zoveel zonnepanelen op verschillende locaties, is het van groot belang een partner als Entek te hebben die elk element van het systeem grondig onderzoekt én verbetert."