entec-man
Monitor-01Monitor-02

Een onafhankelijke en gespecialiseerde partner.

Let's face it: uw PV-installatie is een grote investering. Die moet zichzelf zo snel mogelijk terugverdienen, en daarna vooral opbrengen. Voor u telt dus eigenlijk maar één ding: een zo hoog mogelijk rendement over een zo lang mogelijke periode.

Net dát is waar onze service op gericht is:

 • Onafhankelijk advies – We installeren zelf geen zonneparken en hebben geen afspraken met fabrikanten en leveranciers. Onze enige focus is uw rendement. Verwacht dus eerlijk, direct en stevig onderbouwd advies.
 • Hoge expertise – Onze audits en rapporten zijn diepgravend en grondig. No stone left unturned. De reden? Alleen als we echt elk detail van uw PV-installatie onder de loep nemen, kunnen we maximaal rendement en levensduur garanderen.
 • Krachtige software en hardware – We werken als enige in België met GreenPowerMonitor, veruit de meest gespecialiseerde software en hardware voor monitoring van uw PV-park. 
ContacteerOns

Monitoring en interventie

OperationeelManagement-web

Het rendement en de levensduur van uw PV-installatie hoog houden is een fulltime job. Kleine bijsturingen en snelle reactie bij incidenten zorgen er immers voor dat uw installatie zo vaak mogelijk op volle kracht draait. En dat is natuurlijk cruciaal voor uw opbrengst.

Interesse? Neem meteen contact met ons op >

24/7 grondige monitoring

We gebruiken hoogtechnologische software en hardware om alle bewegingen op uw PV-installatie in de gaten te houden. Merken we een fout of een anomalie? Zien we dat er een incident dreigt? Dan grijpen we meteen in, volgens vooraf afgesproken SLA's. Als u wil, krijgt u bovendien zélf toegang tot de monitoringsoftware zodat uw eigen technische ploeg de nodige taken kan uitvoeren.

Snelle en professionele interventie

Elk schadegeval en elke dag waarop uw installatie gebrekkig werkt door een defect, kost handenvol geld. Daarom beperken we die downtime zoveel als mogelijk. Onze monitoringsoftware geeft ons vaak de kans om in te grijpen voor problemen zich stellen. En als er toch schade is, komen we snel ter plaatse met een professioneel team.

Preventief onderhoud en optimalisatie

Onderhoud

Permanent monitoren is belangrijk om op afstand de vinger aan de pols te houden. Maar één keer per jaar beklimmen we graag uw dak om de installatie in het echt te zien. Sommige belangrijke defecten of verbeteringskansen vallen immers alleen dan op.

Interesse? Neem meteen contact met ons op >

Preventief onderhoud: de checklist

Onze ingenieurs bestuderen uw installatie met het initiële auditrapport en een lange checklist in handen. Ze nemen warmtefoto's, voeren metingen uit en maken een benchmark van uw waarden met die van gelijkaardige PV-parken. Waar nodig voeren we kleine en grote onderhoudstaken uit zodat uw installatie er weer voor een jaar tegen kan.

Optimalisatievoorstellen

De beste manier om het rendement en de levensduur van uw PV-installatie te maximaliseren, is blijven investeren. Nieuwe technologieën, kleine aanpassingen, extra onderdelen, ... ze kunnen allemaal een groot verschil maken bij de opbrengst van uw park. Vaak is de kost van die optimalisatie-ingrepen verwaarloosbaar. Maar de opbrengst is dat allerminst.

Inventarisatie en audit

power-power monitoring-web

Een hoger rendement van uw PV-installatie vraagt om gefundeerde strategische beslissingen. Om die te maken is het cruciaal dat we uw installatie door en door kennen. Dat inzicht helpt ons ook om snel in te grijpen als het nodig is.

Interesse? Neem meteen contact met ons op >

Inventarisatie

We kijken elk onderdeel van uw PV-installatie na, en registreren het in een overzichtelijk en helder rapport. Zo weet u precies wat u in huis hebt, welke onderdelen ooit vervangen of beschadigd werden en waar alles zich exact bevindt. Die informatie is cruciaal om een nuttige monitoring op poten te zetten én om oordeelkundige strategische keuzes te maken voor de toekomst.

Audit

Is het de eerste keer dat we uw PV-installatie onder de loep nemen? Dan houden we graag een grondige audit. Dat betekent dat we niet alleen elk onderdeel inventariseren, maar dat we ook alles beoordelen op stevigheid, duurzaamheid, rendement en een handvol andere factoren. Op basis van die bevindingen geven we u gericht advies om op korte en lange termijn bij te sturen.

Laatste Referenties

 • Dockx
 • ETI
 • GPM
 • Helexia
 • Van Trier
 • VanWellenGroup
 • Vastned - kopie
 • WDP
 • brabantia-logo
 • durmenatie
 • febelco logo
 • latexco

Customer Cases

Nieuws

Contact

Verplicht *

  Captcha opnieuw laden  
 

Entek nv


Adres
Heirbaan 3
9150 Kruibeke
Bel ons
03 252 68 00
BTW
BE-0843.512.097